Ekonomiassistent

Kalmar Norra

Företagspresentation

Ekonomiassistent till Bilkompani Sydost AB

Har du en förkärlek för siffror och förstår ekonomiska flöden?

Nu har du möjlighet att bli en del av vårt team och utvecklas inom ekonomi!

Vi söker en ekonomiassistent till ett vikariat som löper under ett och ett halvt år.

Välkommen till regionens största bilföretag!

Vi erbjuder försäljning och service av flera av marknadens populäraste bilmärken. Bilkompani-gruppen består idag av ca 150 kompetenta medarbetare. Vi värnar om en trygg arbetsmiljö där vi jobbar koncentrerat, men är måna om att alltid ha väldigt roligt på jobbet! Vi är i en expansiv fas och har under året öppnat vår andra anläggning i Kalmar. Vi ser fram emot att kanske du blir vår nästa kollega i Bilkompani-gruppen!

Du kommer bli varmt välkomnad till en platt organisation vilken präglas av en prestigelös och familjär stämning. Gemenskapen är viktig för oss – vill du så kan du träna i vårt nybyggda gym.

Vill du bli en del av vårt team?

Välkommen att läsa mer om oss: https://bilkompani.se/

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter så som bland annat:

·        Löpande redovisning  

·        Hantering av kassaredovisning och bankgiroinbetalningar

·        Lägga upp nya serviceavtal för våra verkstadskunder

·        Kravrutiner

·        Hantering av kund- och leverantörsfakturor

·        Fakturering

·        Beställning av visst kontorsmaterial

·        Telefonsamtal internt mellan våra anläggningar

·        Övriga transaktioner, såsom till exempel betalning av bilar.

Du kommer arbeta för samtliga anläggningar inom vår koncern men tjänsten är placerad vid Bilkompani Sydost i Kalmar. Du rapporterar till vår Ekonomichef och ingår i ett engagerat och trevligt ekonomiteam om fem personer.

Att arbeta med ständiga förbättringar och se till att företagets processer utvecklas i rätt riktning kommer vara viktiga inslag i uppdraget.

Din profil

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom ekonomi alternativt att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Rollen kräver att du har god systemvana och är mycket väl förtrogen med Excel. Vidare har du goda kunskaper i svenska, i tal såväl som skrift.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på de personliga egenskaperna. Vi ser att du som söker har en stark inre motor som gör att du motiveras av att påverka och åstadkomma resultat. Du arbetar målmedvetet med stort fokus på struktur, proaktivitet och kvalité. Att arbeta i högt tempo och prioritera bland dina arbetsuppgifter faller sig naturligt för dig. Du är analytisk och har en fallenhet för att hitta lösningar på ett effektivt sätt.

För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta i en dynamisk miljö, har ett tydligt framåtriktat fokus och en positiv inställning till förändringar. Självklart är du också en positiv och kommunikativ person som värnar om att ha goda, produktiva och trevliga relationer på arbetsplatsen.