Har du råkat ut för en olycka?

Vi på Bilkompani Kalmar har en auktoriserad skadeverkstad som hjälper dig genom hela processen när olyckan varit framme. Med certifierade skadespecialister utför vi en komplett skadehantering, från reparation till lackarbete. Du finner oss i kundmottagningen för Volkswagen. Om du behöver hjälp med din skadeanmälan ordnar vi även det. Som kund hos oss kan du vara helt lugn, vi hjälper dig.

Skadeanmälan

Det är enklast att fylla i en skadeanmälan gemensamt med den som du krockat med. Båda parter fyller sedan i händelseförloppet var för sig (var noga med underskrifterna på första sidan). Behåll sedan varsitt exemplar av anmälan. Om ni är oense om vem som är vållande till skadan ska polis tillkallas.
Tips: ha alltid en skadeanmälan med dig i bilen. Ladda ner blankett för skadeanmälan här (PDF)

Anmäla skadan

Skicka sedan in skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Om du är osäker kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. Polisanmälan behöver alltid göras om skadan gäller stöld, djurkollision, smitning eller parkeringsskada. Läs mer om att göra en polisanmälan här.

Skadebesiktning

Vi tar emot drop-in för skadebesiktning i mån av tid men enklast är att kontakta oss för att boka tid för skadebesiktning. Om du har fått en bekräftelse eller ett skadenummer av ditt försäkringsbolag ser vi gärna att du har med dig detta. Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och tar cirka 30 minuter. Om möjligt bör bilen vara tvättad. Efter skadebesiktningen bestämmer vi tillsammans med försäkringsbolaget hur skadan ska åtgärdas och tid för åtgärd bokas. Behöver du hyrbil under tiden som din bil repareras? Se mer info om Europcar nedan.

Boka skadebesiktning online

Inlämning av bil

Tvätta bilen innan inlämning av reperation om det är möjligt. Ta med eventuell radiokod till bilen då vi eventuellt behöver bryta strömmen i bilen i samband med skadereparationen. Töm bilen från lösa värdesaker samt bilens bagage vid skador bak på bilen och se till att hylsan till eventuellt fälglås finns med.

Kontaktuppgifter till skadecenter

Telefon:
0480-42 50 20 Skadecenter

Mail:
skadecenter@bilkompani.se

Öppettider:
Mån-fre 07.00-17.00
Lördag/söndag – stängt

Hyrbil

Behöver du en hyrbil under tiden som vi reparerar din bil? Europcar Kalmar finner du i vår nybilshall för Volkswagen på Södra vägen 72 (Bilkompani Kalmar Södra) och på telefonnummer: 0480-137 50
Du kan även boka på www.europcar.se

Försäkringsbolag

Vagnskadegaranti IF (för bilar som är max 3 år)
Volkswagen 0770-110 140

Övriga försäkringsbolag
Trygg Hansa 0771-111 500
Länsförsäkringar 020- 59 00 00 eller 020- 66 11 00 (Kalmar)
IF 0771-655 655
Dina försäkringar 0771- 77 10 00
Folksam 0771-960 960